Twój koszyk jest pusty
Aby dodać produkt do koszyka, kliknij przycisk "dodaj do koszyka".
Nie wiesz, od czego zacząć?
ZOBACZ BESTSELLERY
Za kakao przepadają wszystkie czekoladowe łasuchy. Główny składnik czekolady ma charakterystyczny zapach i momentalnie kojarzy się z pyszną tabliczką. To jeden z najpopularniejszych produktów w przemyśle cukierniczym, który poprawia humor i osładza życie.
Kakao znane było już starożytnym Aztekom i Inkom, a ziarna, z których powstaje przyjemny, relaksujący i rozjaśniający umysł napój, były dla nich cenniejsze niż złoto. Poznaj zalety i właściwości jakie posiada kakao alkalizowane.
Kiedy z ziaren powstaje mielone kakao alkalizowane, są one poddane specjalnej obróbce, nadającej neutralne pH. Normalnie byłoby ono lekko kwaśne. Alkalizowane jest także ciemniejsze, słodsze i delikatniejsze niż zwykłe. Kakao alkalizowane ma wyrazistszy smak, a dzięki zawartości składników takich jak np. soda łatwiej tworzy zawiesiny z wodą.
Najważniejsze zalety tego rodzaju kakao to:
Bakaliowo.pl
Kakao alkalizowane odtłuszczone 10-12% NT100
Wyróżnienia od Euler Hermes
"Złoty Płatnik 2015"
"Złoty Płatnik 2016"
Firma Logisoft - właściciel marki Bakaliowo - prowadzi nieprzerwanie działalność już 18 lat - od 14 sierpnia 2006 roku. Zaufało nam już 26687 firm. W ofercie posiadamy 508 produktów.